Notícia important i alleujadora de l’angoixa comunicativa a què ha sotmés el govern valencià del PP als ciutadans valencians —ostatges del seu benefici privat—. La jutgessa ha considerat més important el dret a la informació que els tràmits administratius adduïts per la Generalitat. Segons Vilaweb:

DIMARTS, 24/04/2007 – 11:15h

La justícia denega a la Generalitat l’ordre de tancament de TV3

[Veg. la sentència]

La jutgessa desestima la petició del govern de Camps de tancar el repetidor del Mondúver perquè diu que vulneraria drets fonamentals

La pretensió del govern de Camps d’impedir les emissions de TV3 al País Valencià ha topat amb els tribunals: la jutgessa del contenciós administratiu de València ha denegat el tancament del repetidor del Mondúver, que el govern volia executar demà, coincidint amb el tres-centè aniversari de la batalla d’Almansa. La jutgessa ha desestimat la petició perquè considera que el tancament vulneraria el dret fonamental dels ciutadans de rebre informació i, per tant, és una mesura del tot desproporcionada.

Així doncs, demà el govern no podrà dur a terme el tancament que volia fer del repetidor del Mondúver, on Acció Cultural havia convocat una concentració de protesta a les vuit del matí.

Si el govern vol persistir per la via judicial per tancar els repetidors de TV3 encara pot presentar un recurs contra la resolució de la jutgessa.

La reciprocitat

Simultàniament, el govern de Catalunya i el govern valencià negocien un possible acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9. El conseller de Mitjans de Comunicació català, Joan Manuel Tresserras, comunicarà avui al seu homòleg valencià, Vicent Rambla, la predisposició del govern espanyol a cercar una solució tècnica que la permeti. El ministre d’Indústria, Joan Clos, va parlar ahir amb Tresserras i es va comprometre a fer tot quant fos possible per trobar una solució.

El govern valencià ha posat dues condicions a la reciprocitat; n’és una, precisament, que el ministeri d’Indústria hi intervingui per habilitar l’espai radioelèctic necessari. La segona és que TV3 deixi d’utilitzar la denominació País Valencià, cosa que de moment no accepta el govern de Catalunya.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

3 pensaments sobre “L’espai català de comunicació comença a alliberar-se al País Valencià

  1. L’opinió d’Alfred Bosch sobre la jutgesa (Avui):

    Diuen que quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança. A tots? Nooo, en un raconet de l’horta, hi ha una tribu d’obstinats que aguanta. Enmig del poblat has sorgit tu, magistrada Estrella Blanes, amb tot el teu fulgor togat.

    Resulta que el govern del MH Camps (de golf) volia liquidar el repetidor de TV3. Fent-ho en el 300 aniversari de la derrota d’Almansa, el govern valencià afegia humiliació a l’escarni. I tu, plena de seny, has dictat una cosa que a qualsevol país raonable no cal dictar. Has sentenciat que un patrici, per molt honorable que sigui, no pot entrar a casa d’algú per esclafar-li una joguina. Que en les imatges de TV3 no s’aprecia cap dany irreparable al benestar comú. Que la violació d’una propietat no seria proporcional al suposat greuge, i que per contra es veuria afectat el dret fonamental de lliure expressió.

    No podem fer altra cosa que dedicar-te una judiciosa reverència, senyoria. Com ja vam fer temps enrere, quan vas impedir que l’Ajuntament de València edifiqués blocs de nínxols damunt d’uns venerables ossos republicans. Sospitem que la caverna del Túria t’afegirà a la llista dels ogres, tu que formes part de l’Associació de Jutges per la Democràcia, tu que has exercit a Alcoi i Granollers i arreu dels impronunciables Països Catalans.

    No fas altra cosa que defensar l’Estat de dret, però en certes latituds això tan simple brilla amb estrella pròpia. Amb una estelada sencera, gairebé podríem dir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *