Ressenyes sobre diccionaris

No està malament que, a més de les típiques polèmiques que no porten res de bo —ni pel fons ni pels termes— també és possible que s’enceten debats entre els tècnics lingüístics amb continguts concrets i contrastables, com és el cas dels dos articles apareguts en Pàgina26 que enllacem tot seguit:

  • «El diccionari de sinònims i antònims, innovador i general, que feia falta» de Leonardo Giménez (25.03.2009)
  • «Ideologia disfressada de lexicografia» de Josepa Melià (08.04.2009)

Certament, seria interessant que els tècnics lingüístics ens aficionàrem a la ressenya i a debatre els nostres punts de vista, sempre amb el suport de les dades, i fent servir el rigor en la reflexió i la llibertat de criteri i d’opinió.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *