El català, llengua oficial de la Unió Europea

La campanya per a aconseguir l’oficialitat del català en la Unió Europea continua avant. Els organitzadors ens han enviat algunes dades que convé difondre:

Des del 15 d’octubre, i sense cap esforç de promoció, el susdit formulari ja ha recollit milers de signatures. Potser recordaràs que va aparèixer amb intenció de calcar el format d’EuroparlTV, la televisió web del Parlament Europeu que no es trobava en català. Aquest calc va suposar noves amenaces de denúncia al promotor de la campanya, en Miquel Català i Coït. Per esquivar conseqüències legals que per força desviarien esforços, s’ha treballat el formulari per consolidar aquesta campanya de recollida com un afer participatiu i comú europeu.

La tasca quedà enllestida aquest mes d’abril i avui dia 17 aquest formulari ha estat traslladat a una nova adreça web que l’hostatjarà fins culminar la recollida de signatures.

Aquest canvi ja havia estat previst d’antuvi. El treball que et presentem és fruit d’aquesta previsió.

Tenim el goig de presentar-te avui mateix el nou web, heus-lo aquí:

www.oficialitat.cat

Finalment voldríem assabentar-te que Europarl.cat va acabar l’any havent superat els 155.000 visitants únics (més del triple que el web de l’Oficina de Barcelona) que visitaren més de 650.000 pàgines. Aquest any 2009 Europarl.cat no solament ha continuat l’èxit d’acollida: és útil i s’ha consolidat com a eina de treball i de consulta. La seva existència, ara sí, es troba plenament garantida.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

2 pensaments sobre “Per l’oficialitat del català en la Unió Europea

  1. Crec que hi ha un problema de base seriós, que és sobretot una qüestió de “practicitat”: si Andorra fóra membre de la UE el català hauria de ser llengua oficial a la institució. Però… quines raons impedeixen la manca d´interés per incorporar-s´hi per part d´aquest estat? Tots ho sabem…. Aiii ,sempre els problemes dels $ pel mig…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *