La Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ens envia la convocatòria següent:

Dilluns, 16 de febrer, s’inicia el termini d’inscripció a les proves per a l’obtenció dels certificats de català de 2009

Aquesta és l’única convocatòria que hi haurà durant l’any 2009

El proper dilluns, 16 de febrer s’obre el termini per inscriure’s a la convocatòria de proves per obtenir els certificats de coneixement de la llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística.

Les dates d’examen són:
– Certificat de nivell bàsic de català (A bàsic): 20.06.2009
– Certificat de nivell elemental de català (A elemental): 20.06.2009
– Certificat de nivell intermedi de català (B): 16.05.2009
– Certificat de nivell de suficiència de català (C): 06.06.2009
– Certificat de nivell superior de català (D): 23.05.2009

Aquesta serà l’única convocatòria del 2009.

La inscripció es pot fer de manera telemàtica des del portal de serveis i tràmits de la Generalitat de Catalunya (http://www.cat365.net), o bé per telèfon (012).

Per a més informació sobre la convocatòria (terminis i condicions de preinscripció, de pagament, de sol·licitud d’exempció i de bonificació de l’import de les taxes, dates i llocs de notificacions de l’hora i el lloc de les proves, etc): http://www.gencat.cat/llengua/certificats.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

2 pensaments sobre “Convocatòria del 2009 per als certificats de català

  1. M´he estat informant sobre els certificats de català, expedits per la Generalitat veïna,i hi ha algunes coses incomprensibles:

    – Per què no fan els tràmits més senzills? Per apuntar-se exigeixen 1/ Preinscriure´s 2/ Pagar 3/ Sol·licitar la possible exempció o bonificació amb la corresponent documentació 4/ Veure la llista de les exempcions//bonificacions concedides 5/ Esmenar la documentacíó presentada amb ocasió de les exempcions//bonificacions denegades 6/ Estar atent a les localitats anul·lades (és a dir, que u s´inscriu a una localitat, i per manca de quorum, poden suspendre´s els exàmens allí, i ha de ser u mateix qui estiga atent per canviar-s´hi (!) 7/ Sol·licitar l´esmentat canvi de localitat.

    – Només hi ha una convocatòria a l´any, i les taxes són abusives. Des dels 13 € del certificat equivalent als nostres coneixements orals, fins als 22.55 € (ja té nassos la xifreta, ja) del nivell superior.

    -Per acabar-ho d´adobar l´examinand no coneix la data i hora de l´examen oral… fins el mateix dia de la prova! Això sí que té un cabàs de collons! Com es pot organitzar l´assitència a aquesta mena de proves amb una organització així?

    Sovint ens queixem a la JQCV d´alguns aspectes de l´organització de les proves (i a vegades amb tota-tota la raó), però crec que altres haurien de veure, i comparar, com fem les coses per ací i traure conclusions. Després ens sorprenem de la gran quantitat de catalans que venen a terres valencianes a examinar-se…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *