Amica de La Bressola

L’escola La Bressola (Catalunya del Nord) ens envia la informació següent:

La Secundària ja té contracte!

El dijous 8 de gener va arribar al Centre d’Ensenyament Secundari Pompeu Fabra de la Bressola (El Soler) la notificació del Prefecte dels Pirineus Orientals anunciant el Contracte d’Associació (Concert) per aquest centre.

Aquesta data constitueix una fita històrica per l’ensenyament en úcatalà a la Catalunya del Nord: És la primera vegada d’ençà del Tractat dels Pirineus que el govern francès reconeix l’ensenyament secundari immersiu en úcatalà i en comença a assumir una part del cost.

Evidentment, aquesta notícia tindrà conseqüències molt positives a diversos nivells:

  • La Bressola, que fins ara n’assumia la totalitat, veurà alleugerida la seva despesa.
  • Els alumnes de 3a que anteriorment havien de presentar 6 assignatures a l’examen del Brevet només n’hauran de presentar 4 com la resta dels alumnes del territori.
  • La col·laboració amb el Consell General estarà facilitada.

La Bressola vol expressar el seu profund agraïment a totes aquelles persones que han fet possible aquesta gran passa endavant, i malgrat això vol recordar que encara ens cal més suport financer per poder mantenir l’estructura actual i créixer.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *