El diari Avui (08.02.2008) ens informa de la signatura de la Declaració de París:

Bernat Joan ha explicat que volen treballar perquè la Unió Europea reconegui la pluralitat real de llengües existents

Catalunya, País Basc i Galícia signen la Declaració de París per a la pluralitat lingüística

El viceconseller de Política Lingüística del Govern Basc, Patxi Baztarrika, la secretària general de Política Lingüística de la Xunta de Galícia, Marisol López, i el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, volen que la Unió Europea reconegui la pluralitat lingüística

El viceconseller de Política Lingüística del Govern Basc, Patxi Baztarrika, la secretària general de Política Lingüística de la Xunta de Galícia, Marisol López, i el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, han signat aquest divendres la Declaració de París per a la pluralitat lingüística.

Segons Bernat Joan la signatura d’aquest document és important perquè «expressa les intencions del govern gallec, basc i català de treballar conjuntament per aconseguir la pluralitat lingüística no només a l’Estat espanyol sinó també a nivell europeu». També ha explicat que tenen intenció d’estendre aquest acord a les Illes Balears i ha afirmat que en la propera reunió d’aquest fòrum ja seran quatre membres.

Bernat Joan ha explicat que volen treballar perquè la Unió Europea reconegui la pluralitat real de llengües existents i perquè el gallec, el basc i el català hi tinguin l’espai que els correspon, que seria el de llengües oficials, amb igualtat de condicions amb altres llengües similars com podrien ser el «letó, el lituà, el txec o l’eslovè o l’eslovac que són comparables des de molts punts de vista amb les nostres llengües». Igualment Bernat Joan ha informat que es vol establir un fòrum per la política lingüística on hi prendran part els governs d’Escòcia, del País de Gal·les i de Flandes.

La Declaració de París per a la pluralitat lingüística s’ha signat aquest divendres a la fira Expolangues que se celebra a París i també se situa en el marc de l’Any Internacional de les Llengües i el protocol de col·laboració signat per les tres institucions, basca, gallega i catalana, en matèria de política lingüística.

Esperem que eixa signatura siga un acte que pugam recordar amb satisfacció quan fullegem les hemeroteques. Els valencians, per ara, absents.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *