Víctor Pàmies ens enviava el dia 06.07.2009 esta «petita endevinalla»:

Coneixeu algun prohom català, escriptor, traductor, poeta, crític, memorialista, professor, que va dirigir la Fundació Bernat Metge, que va dirigir també l’Institut d’Estudis Catalans, vicepresident de la Institució de les Lletres Catalanes, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i que el pròxim 12 de juliol farà 50 anys que va morir?

Més pistes? Va escriure:

¿D’on venim, que no fos tornada? | Com una absurda enamorada, | la vida ens fa plorar el passat. | ¿On tornem, que no fos naixença? | Vivim de mort, i no ens és grat; | morim d’amor, i no s’hi pensa.

Va última pista: segur que si cerqueu a Google trobareu «moooooooltes» notícies sobre aquesta efemèride inexcusable. O no? Permetrem un oblit tan ignominiós?

No sé si és oblit o excés de commemoracions fantàstiques, però ací teniu un enllaç del diari Avui amb referències a l’autor.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

Un pensament en “Fa cinquanta anys de tantes coses…

  1. Poqueta cosa, si treus CEIPS Riba, Premis Riba de poesia i algun que altre nom de carrer.

    Finalment ahir la catosfera es va tornar a posar les piles i gairebé cinquanta blogs van parlar de Riba: http://vpamies.blogspot.com/2009/07/apunts-ribians-en-un-grapat-de-blogs.html

    Tenint en compte que vam fer la crida a quatre dies de l’efemèride, que la gent és de vacances i que hi havia temes informatius que resultaven més llaminers, els organitzadors només podem sentir-nos orgullosíssims de la resposta de tota aquesta gent.

Els comentaris estan tancats.