En record de la faena de Josep Benet, el professor Jaume Corbera ha fet un recull que, entre altres, inclou alguna iniciativa habitual fa anys pel que fa a l’ús les llengües, com ara la que podem observar esta citació:

«El Gobernador civil, prosiguiendo la labor depurativa del separatismo, ha impuesto varias multas a diversos establecimientos de nuestra ciudad que continuaban rotulando sus establecimientos en catalán y usando impresos en el mismo dialecto…» (p. 301: El Correo Catalán, Barcelona, 7 d’octubre de 1939).

Ni eixa pràctica tan «normalitzadora» mdash;que interessarà molt a Mariano Rajoy— ni les altres propostes del recull estan massa lluny de l’esperit de molts dels qui desitgen mantenir les àguiles penjades encara en alguns edificis oficials i en els carrers dedicats a destacats contrademòcrates.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *