Informa la publicació Canfali – Marina Alta (13.09.2007) que hi ha un nou servei lingüístic a Benissa. Esperem que el nou servei tinga continuïtat, mitjans (i estabilitat laboral) i èxit.

Entra en funcionament la nova oficina de promoció de l’ús del valencià de Benissa

13.09.2007

El regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, ha anunciat la posada en funcionament d’una oficina de promoció de l’ús del valencià. Este nou servei està ubicat al Centre Cultural i atén els ciutadans de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores. Es tracta d’un dels compromisos adquirits pel CIBE-BLOC arran d’acceptar l’oferiment de l’alcalde, Juan Bautista Roselló, de gestionar esta àrea de la gestió municipal. Una Regidoria, per cert, creada en l’anterior legislatura però que no havia tingut cap operativitat fins ara. Un inici dur perquè, de fet, no hi ha consignació pressupostària. La creació d’esta nova oficina és el primer pas a fi d’aconseguir subvencions i ajudes per dur endavant la tasca encomanada.

Este nou servei naix amb la intenció de fomentar la llengua valenciana tant a nivell intern, amb la redacció dels documents oficials en valencià, com extern, ja que està a l’abast de tots els ciutadans que ho necessiten. De fet, entre les seues funcions està ajudar en la correcció i traducció de textos, donar informació sobre els cursos de valencià i sobre les convocatòries de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià i assessorar en tot allò relacionat amb material bibliogràfic especialitzat i dels recursos lingüístics disponibles en Internet.


Publicat per: Miquel Boronat Cogollos.

Un pensament en “Nou servei lingüístic a Benissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *