Finalitats de la CDLPV

La finalitat principal de l’associació és coordinar i difondre actuacions, activitats, treballs i estudis sobre la dinamització lingüística del valencià, per tal d’aconseguir una societat més justa respecte dels drets lingüístics de la ciutadania i fomentar, alhora, l’ús del valencià.

Aquesta finalitat genèrica es concreta en les següents finalitats específiques:


a) Difondre les activitats de l’associació.

b) Defendre els drets laborals de les persones que es dediquen a la dinamització del valencià (en qualsevol dels camps esmentats abans).

c) Orientar sobre qüestions lingüístiques i de dret lingüístic.

d) Promoure l’ús del valencià en tots els àmbits de la societat.

e) Promoure treballs d’investigació al voltant de la correcció, traducció i dinamització del valencià.

f) Establir acords de col·laboració amb altres organitzacions per a la dinamització lingüística del valencià.

g) Crear un àmbit de debat, d’informació i d’intercanvi sobre drets i qüestions lingüístiques, mitjançant la publicació d’un o de diversos butlletins o estudis sobre la matèria, tant entre els socis i sòcies com en els mitjans de comunicació o sectors interessats.

Membres:

Pot adquirir la condició de membre de la Coordinadora de Dinamització Lingüística del País Valencià tota persona que tinga interés en els fins d’aquesta associació i que complisca els requisits següents:


a) Ser major d’edat.

b) Estar vinculat al camp de la correcció, traducció i dinamització del valencià en institucions, empreses públiques o privades, associacions o altres entitats.

c) Presentar una sol·licitud per escrit a la Junta Directiva.

d) Rebre la resolució positiva d’admissió de la Junta Directiva, la qual està obligada a resoldre en el termini de 90 dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *