Dades de les fitxes de la CDLPV

 • Autor i compilador: Miquel Boronat Cogollos (soci de la cdlpv des de l’any 1998), llicenciat en filologia catalana (1989).
 • Data i lloc d’inici: 1994 – Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
 • Dates i llocs d’evolució:
  • 1998 – Treball autònom
  • 1999 – Institut Misericòrdia de València
  • 1999 – Conselleria de Medi Ambient – Generalitat Valenciana (tècnic mitjà de promoció lingüística / assessor lingüístic)
  • 2000 en avant – Corts Valencianes (transcriptor corrector / assessor lingüístic)
 • Estructura de les fitxes: lema / contingut.
  Els lemes marcats amb asterisc són termes no suficientment avalats per les obres normatives de referència. Els lemes en valencià-català van en redona; posem en cursiva les paraules d’altres llengües. També van en cursiva els termes gramaticals que apareixen acompanyant un lema en el títol de l’apunt. El contingut pot incloure tant dades lingüístiques com enciclopèdiques referides al lema. L’ús de l’hipertext permet associar termes a altres fitxes o a altres pàgines d’internet.
 • Dades tècniques: la compilació va començar inconscientment en una carmanyola de plàstic translúcid amb fitxes de paper en 1993 en el Diari oficial de la Generalitat Valenciana; al cap d’un any, quan la carmanyola ja estava plena i calia comprar-ne una altra, mos vam informatitzar i ho vam traslladar tot a un únic document (en Word) amb un format de taula (dos columnes: lema i contingut). Quan la grandària del document el va fer poc manejable, amb el mateix programa (Word) vam passar tota la informació al format HTML (any 2000) i ho vam penjar en internet. Més avant vam descobrir les possibilitats de l’HTML i dels fulls d’estil en cascada (CSS: cascading style sheets) i fins ara hem anat actualitzant i afegint fitxes mantenint eixe format. A partir de l’estiu del 2015 vam provar a continuar utilitzant el format de bloc oferit per WordPress.
  – Adreces dels servidors que hem anat ocupant del 1998 fins ara:

 • Actualitzacions: les aportacions de dades són diàries. Enviem un missatge mensual per correu electrònic que informa sobre les novetats (revisions, addicions i informacions relacionades amb el web Eines de Llengua). A més, l’extensió Email Subscribers per a WordPress (disponible en la columna dreta) permet subscriure’s per a rebre informació sobre les novetats de les fitxes en el correu electrònic.
 • Agraïments: en general, moltes gràcies a totes les persones que fan ús del valencià-català. En concret, moltes gràcies per les aportacions individuals, que es troben consignades en les fitxes corresponents. En particular, a la CDLPV, des de la qual este treball pretén arribar principalment a tots els lingüistes de l’administració pública valenciana (catalana, balear, algueresa, etc.); a més, espera que siga útil a totes les persones que utilitzen qualsevol modalitat de valencià-català arreu del món.

Un pensament en “Crèdits

 1. Bon dia,
  Estic buscant l’onomatopeia del crit del paó i no sé on acudir, els de l’Optimot no m’ho han resolt… En teniu alguna idea?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *